FISH & FLY TRIO je finalist poziva SNOVALEC 2020

Fish & Fly TRIO

Strokovna komisija poziva Snovalec 2020 – poziv za najbolj inovativne turistične ideje, je danes objavila tri finaliste, ki so najbolj izstopali izmed 44 prijavljenih idej. Ponosni smo, da je med njimi tudi premium produkt blagovne znamke Green Adventure, FISH & FLY TRIO, ki je na edinstven način namenjen vse širši množici ljubiteljev muharjenja, predvsem pa gostom, ki prisegajo na aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, z izkušenimi vodniki in vrhunsko kulinariko. Ideja je v celoti prepričala člane strokovne komisije, ki je uvrstitev našega produkta v finale obrazložila z izbranimi besedami:

“Prijavljeni turistični proizvod zapolnjuje butični in visoko donosen segment ribiškega turizma. Ekskluzivno doživetje v naravi bo glede na omejeno zmogljivost voda verjetno vedno ostalo prestižno omejeno s številom gostov. Slovenija velja – poleg Nove Zelandije, Aljaske, Patagonije in Kanade – za eno izmed petih top destinacij za muharjenje. K temu pripomorejo čiste vode, biotska raznovrstnost in pa tudi dejstvo, da v Sloveniji nimamo zasebnih voda. Ribiška sezona traja dobrih sedem mesecev – pri čemer se vrhunci ribičev ne prekrivajo s poletno špico raftarjev in kajakašev.

Športni ribiči veljajo za ene najbolj zaželenih gostov, saj jim za ekskluzivno doživetje narave ni težko odšteti nekaj več. V enem samem dnevu potrošijo več kot povprečni kajakaši v celem tednu. Tovrstni ribiči lovijo po principu ulovi-spusti, kot zahtevnejši gostje pa pomembno vplivajo na razvoj in dvig kakovosti gastronomske ponudbe in drugih storitev ter hkrati podaljšujejo turistično sezono. Glede na spremenjeno tržišče ter drugačne potrošne navade gostov je pričakovati, da bo proizvod Fish&Fly Triotudi po koncu korona pandemije lahko zelo privlačen.

Komisija pri proizvodu kot novost izpostavlja doživetje na treh različnih ribiških destinacijah vse od reke Kolpe, Krke pa do mnogih pritokov reke Soče. Edinstven je ulov treh različnih ribjih vrst – lipana, potočne in soške postrvi – ter uporaba športnega letala pri premiku med ribiškima destinacijama na relaciji Prečna-Bovec. Z nagrado tovrstnega proizvoda želimo javnost bolj opozoriti na nišni in pogosto premalo promovirani turistični proizvod muharjenja, ki zahteva bistveno več spretnosti in izkušenj od drugih načinov ribolova.”

Zavod OTIS bo v prihodnjih dneh s Slovensko turistično organizacijo sklenil pogodbo o sodelovanju na področju prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.