V četrtek, 8.7.2021,  so bile po decembrski razglasitvi na Dnevih slovenskega turizma, plakete prejemnikom naziva Sejalec in Snovalec 2020, tudi osebno izročene. Med ponosnimi prejemniki je tudi Turistična agencija Green Adventure s svojim butičnim produktom Fish & Fly Trio.

Ker je pandemija prekrižala načrte, da bi priznanja tudi osebno podelili že konec leta 2020, je direktorica Slovenske turistične organizacije mag. Maja Pak plakete prejemnikom izročila ta teden in izrazila zadovoljstvo ob dejstvu, da v slovenskem turizmu nastaja veliko inovativnih in kreativnih projektov.  V letu 2020 se jih je namreč za naziv SNOVALEC in SEJALEC potegovalo kar 60, strokovna komisija je med njimi izbrala SEJALCA 2020 in dva finalista SEJALCA ter tri prejemnike naziva SNOVALEC 2020.

Snovalci, inovativne ideje z visokim potencialom uresničitve odsevajo turistične produkte, ki nudijo edinstvena in aktivna doživetja v neokrnjeni naravi, ki jih je možno doživeti na edinstven in trajnostni način, v teh dneh še posebej vabijo k obisku. S svojo inovativno idejo so strokovno komisijo med 44-imi kandidati prepričali, da je prav njihova invencija tista, ki si zasluži naziv Snovalec. Prejemniki nazivov so bili razglašeni na Dnevih slovenskega turizma, 8. decembra 2020.

Besedilo in foto: Slovenska turistična organizacija

Preberite več

 

 

Snovalec 2020

 

Snovalec 2020

 

 

Najboljše smo prihranili za konec. Z eno besedo lahko celoten dan označimo kot nepozaben. Čudovito jutro na Dolenjskem, vznemirljiv polet s helikopterjem nad Slovenijo, prekrasni razgledi v sončnem dnevu, pristanek ob reki Idrijci, topla dobrodošlica v Hotelu Zlata ribica in….ponovno uspešen ribolov ter dosežen trojni izziv Fish & Fly trio.

Tudi soška postrv je za kratek čas pristala v rokah Marine, Stephana in Paula, vsaj toliko, da so ponosno opravili fotografiranje, nato pa so jih spustili na prostost.

Prvi Fish & Fly Trio je končan, gostje so bili navdušeni nad tridnevnim doživetjem, gostoljubjem, čistimi rekami in zdravimi ribami. Dokazali smo, da je trojni izziv izvedljiv, vendar sploh ne enostaven.

Gostom Marini Gibson in ekipi Fly Fishing nation smo neskončno hvaležni za čudovito izkušnjo. Prav tako partnerjem v projektu Fish & Fly Trio:

 

Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green AdventureFish & FLy TRIO - Green Adventure

Čudovit dan na reki Krki!! Marina, Stephan in Paulo so uspešno premagali tudi drugi izziv, prav vsi so uspeli ukaniti potočno postrv. Ponovno je bila najuspešnejša Marina, njen primerek je meril kar 52 cm. Sicer pa smo med aktivnostmi na dolenjski zeleni lepotici doživeli tudi prijetno presenečenje – obiskala nas je namreč snemalna ekipa RTV Slovenije, z Marjano Grčman na čelu – voditeljico oddaje “Na lepše”.

Jutri je pred nami zagotovo vrhunec doživetja FISH & FLY TRIO – jutranji polet s helikopterjem proti Hotelu Zlata ribica ob Idrijci in še zadnji korak do izpolnitve končnega cilja – lov na soško postrv.

Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green Adventure

Za nami je prvi delovni dan v sklopu promocijske ture turističnega doživetja Fish & Fly TRIO. Marino in ekipo Fly fishing nation smo popeljali na doslej njim neznano reko – zgornji del Kolpe v okolico Osilnice, in sicer z nalogo ujeti pretkanega in sramežljivega lipana. Dolina reke Kolpe in osupljiva narava jih seveda ni pustila ravnodušne, še posebno ob koncu dneva, ko smo z veseljem ugotovili, da so vsi uspeli premagati prvi izziv.

KAJ JE FISH & FLY TRIO?

Je edinstveno doživetje muharjenja na treh različnih slovenskih rekah, ki vključuje “trojni izziv”; ujeti tri domorodne vrste rib v treh dneh; lipana na reki Kolpi, potočno postrv na reki Krki in soško postrv na reki Soči. V zimskem času bomo gostom ponujali podoben izziv v lovu na sulca – kralja slovenskih voda. Kot že ime pove, bodo naši gostje deležni tudi prvovrstnega doživetja – poleta s helikopterjem ali letalom z ene destinacije na drugo. Seveda pa je celotna avantura začinjena z vrhunsko kulinarično izkušnjo, udobno namestitvijo in vodenjem izkušenih ribiških vodnikov.

Jutri je pred nami nova naloga – v ribolovnem revirju ob izviru reke Krke ujeti potočno postrv. Danes je zmagala Marina, kdo bo jutri?

 

MARINA GIBSON & FFNMARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN

KOLPA RIVER

default

Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green Adventure Fish & FLy TRIO - Green Adventure

Marina Gibson in člani ekipe Fly fishing nation so po prihodu in nočitvi v Hotelu Center Novo mesto, dan  preživeli v znamenju spoznavanja nove dežele in načrtovanja skupnih aktivnosti v času, ki ga bodo preživeli v Sloveniji. Po bogatem hotelskem zajtrku so opravili kratek sprehod skozi središče Novega mesta, nato pa se odpravili na izlet do izvira reke Krke. V spremstvu Saše, našega ribiškega vodnika, so si dodobra ogledali najzanimivejša mesta za ribolov v zgornjem delu Krke, ki jih sicer čaka v sredo. Sledil je premik do Gostilne Vovko na Ratežu, ki bo naslednje tri dni dom naših gostov.

Jutri Marino in ekipo Fly fishing nation čaka prvi “delovni” dan  in prvi izziv v sklopu produkta Fish & Fly TRIO  – ujeti lipana v reki Kolpi.

Foto: Fly Fishing Nation

 

MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFN MARINA GIBSON & FFNMARINA GIBSON & FFN

 

 

Marina Gibson je strastna ribička, certificirana inštruktorica „Fly Fishers International“ (CI), trenerka in vodička, hkrati pa tudi pisateljica in spletna vplivnica, ambasadorka muharjenja. Po poteh svoje nadarjene mame Joanne Gibson, prav tako predane muharke, je Marina že od samega otroštva velik del svojega življenja posvetila ribištvu ob vsaki priložnosti, kjer koli na svetu. Na posestvu Swinton v severnem Yorkshiru je lani ustanovila The Northern Fishing School, kjer skupaj s svojo ekipo poučuje umetnosti in tehnike muharjenja.

Ljubiteljica muharjenja in zelenega turizma bo 7. septembra v spremstvu  Fly Fishing Nation, vodilnega kreatorja vsebin in odprav v svetu muharjenja, na povabilo turistične agencije Green Adventure prispela v Slovenijo. V sklopu promocije turističnega doživetja Green Adventure Fish & Fly Trio bo obiskala nekaj od najboljših slovenskih ribolovnih destinacij tako v široko poznanem Posočju kot tudi skrite dragulje na Dolenjskem in Kočevskem. Fish & Fly Trio je namreč prestižni turistični produkt, nagrajen na letošnjem natečaju Snovalec Slovenske turistične organizacije. Produkt ponuja doživetje na 3 različnih ribiških destinacijah in gostom zastavlja »trojni izziv«, da v 3 dneh ujamejo 3 domorodne ribje vrste; lipana v reki Kolpi, potočno postrv v reki Krki in soško postrv v reki Soči. Produkt je edinstven te vrste v Sloveniji in se izvaja tekom celotnega leta – tudi pozimi, ko bodo ribiški gostje skušali ukaniti sulca – kralja slovenskih voda. Vključuje tudi vrhunska kulinarična doživetja pri 3 različnih lokalnih ponudnikih. Da bo doživetje res prvovrstno in kot namiguje že samo ime produkta, goste v sodelovanju s podjetjem Flycom Aviation čaka tudi polet s helikopterjem na relaciji Novo mesto – Most na Soči, kjer si bodo čudovito Slovenijo lahko ogledali tudi s ptičje perspektive.

Potek obiska lahko dnevno spremljate na spletni strani ter Facebook in Instagram profilu Green_Adventure_Slovenia.

 

Marina Gibson

Strokovna komisija poziva Snovalec 2020 – poziv za najbolj inovativne turistične ideje, je danes objavila tri finaliste, ki so najbolj izstopali izmed 44 prijavljenih idej. Ponosni smo, da je med njimi tudi premium produkt blagovne znamke Green Adventure, FISH & FLY TRIO, ki je na edinstven način namenjen vse širši množici ljubiteljev muharjenja, predvsem pa gostom, ki prisegajo na aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, z izkušenimi vodniki in vrhunsko kulinariko. Ideja je v celoti prepričala člane strokovne komisije, ki je uvrstitev našega produkta v finale obrazložila z izbranimi besedami:

“Prijavljeni turistični proizvod zapolnjuje butični in visoko donosen segment ribiškega turizma. Ekskluzivno doživetje v naravi bo glede na omejeno zmogljivost voda verjetno vedno ostalo prestižno omejeno s številom gostov. Slovenija velja – poleg Nove Zelandije, Aljaske, Patagonije in Kanade – za eno izmed petih top destinacij za muharjenje. K temu pripomorejo čiste vode, biotska raznovrstnost in pa tudi dejstvo, da v Sloveniji nimamo zasebnih voda. Ribiška sezona traja dobrih sedem mesecev – pri čemer se vrhunci ribičev ne prekrivajo s poletno špico raftarjev in kajakašev.

Športni ribiči veljajo za ene najbolj zaželenih gostov, saj jim za ekskluzivno doživetje narave ni težko odšteti nekaj več. V enem samem dnevu potrošijo več kot povprečni kajakaši v celem tednu. Tovrstni ribiči lovijo po principu ulovi-spusti, kot zahtevnejši gostje pa pomembno vplivajo na razvoj in dvig kakovosti gastronomske ponudbe in drugih storitev ter hkrati podaljšujejo turistično sezono. Glede na spremenjeno tržišče ter drugačne potrošne navade gostov je pričakovati, da bo proizvod Fish&Fly Triotudi po koncu korona pandemije lahko zelo privlačen.

Komisija pri proizvodu kot novost izpostavlja doživetje na treh različnih ribiških destinacijah vse od reke Kolpe, Krke pa do mnogih pritokov reke Soče. Edinstven je ulov treh različnih ribjih vrst – lipana, potočne in soške postrvi – ter uporaba športnega letala pri premiku med ribiškima destinacijama na relaciji Prečna-Bovec. Z nagrado tovrstnega proizvoda želimo javnost bolj opozoriti na nišni in pogosto premalo promovirani turistični proizvod muharjenja, ki zahteva bistveno več spretnosti in izkušenj od drugih načinov ribolova.”

Zavod OTIS bo v prihodnjih dneh s Slovensko turistično organizacijo sklenil pogodbo o sodelovanju na področju prepoznavnosti turistične ponudbe Slovenije.

FISH & FLY TRIO, novi premium produkt, ki ga razvijamo v okviru blagovne znamke Green Adventure, se je na letošnjem pozivu SNOVALEC 2020 za najbolj inovativne turistične ideje,  med 44 prijavami uvrstil med devet polfinalistov, ki se bodo v aprilu potegovali za glavno nagrado.

FISH & FLY TRIO je na edinstven način namenjen vse širši množici ljubiteljev muharjenja, predvsem pa gostom, ki prisegajo na aktivno preživljanje prostega časa v neokrnjeni naravi, z izkušenimi vodniki in vrhunsko kulinariko. Ponuja doživetje na 3 različnih ribiških destinacijah in gostom zastavlja »trojni izziv«, da v 3 dneh ujamejo 3 domorodne ribje vrste; reka Kolpa (lipana), reka Krka (potočno postrv) in reka Soča (soško postrv). Ob tem bodo gostom ves čas na razpolago izkušeni vodniki, nastanitev in kulinarična doživetja pri 3 različnih ponudnikih. Poskrbljeno bo za transport, ki zadnji dan vključuje tudi polet s športnim letalom na relaciji Novo mesto – Bovec, ki produktu dodaja  »premium« noto. Gost, ki bo uspešno premagal »trojni izziv,« bo ob koncu tridnevnega programa deležen še posebne nagrade in vpisan na “lestvico zmagovalcev”.

Več o našem projektu na povezavi

Reka Krka (94 km) je po dolžini druga najdaljša povsem slovenska reka in najdaljša reka na Dolenjskem. Je med najbogatejšimi rekami v Sloveniji po pestrosti ribjih vrst. V njej živi kar 52 vrst rib.

Ribiška družina Novo mesto izvaja ribiško upravljanje s kar 350 ha vodnih površin, obenem pa skrbi tudi za številne aktivnosti s področja ohranjanja in varovanja naravnega okolja. Dejavnosti s področja vzreje rib so tiste, ki zagotavljajo bogastvo rib v Krki, saj Ribiška družina v ribolovne vode vlaga kar devet vrst domorodnih vrst rib, tudi potočno postrv.

Sezona muharjenja na Krki traja od aprila do decembra. Življenjski svet reke Krke je bogat v vseh pogledih. Ribe imajo bogato obloženo mizo vse leto. Temperatura vode je razmeroma stabilna, tako da so razmere za življenje rib ves čas optimalne. Muharji, zlasti tisti s suho muho, to dobro vedo.